26 maart 2013

Voordracht "Hotel Prison" door Jan De Cock

Jan De Cock trok enkele jaren geleden de wereld rond van gevangenis naar gevangenis, op zoek naar het leven achter de tralies, van Zuid-Afrika naar Moskou, van Polen naar Pakistan, van Japan naar het Amerikaanse continent,… en hij liet zich vrijwillig opsluiten om zich één te voelen met de gevangenen.

Bij temperaturen schommelend van +45 tot -25 graden, door steppe en woestijn, per boot of per fiets, zocht hij de gevangenen op.

Hij ontmoette kruimeldieven, zakkenrollers en vliegtuigkapers.

Hij deelde de cel gedurende dagen of weken met muzikanten en acteurs, met huurmoordenaars en moeders die eten stalen voor hun kinderen.

Hij schreef hierover ook een boek “Hotel Prison, wereldreis van een tralietrotter”.

Jan De Cock wil de wereld wakker schudden en ons laten beseffen wat een vergeten wereld de gevangeniswereld is.

Voor wereldreiziger Jan De Cock is de gevangenis een bron van inspiratie en innerlijke rijkdom. ‘Als je het hart van mensen kunt aanspreken, gebeuren er wonderen, ook achter de tralies’ vertelt de Antwerpse tralietrotter.