10 november 2015

Herdenkingsviering + voordracht door Krista Bracke

14.00u : Herdenkingsviering

E.H. Carlos Desoete zal voorgaan in deze viering waarin we dankbaar terugdenken aan de overledenen in onze families, en aan de overleden leden van onze Neosafdeling die in de loop van dit jaar overleden zijn.

15.00u: Lezing "Mijn leven op stelten" door Krista Bracke

Radio 1- producer en - presentatrice Krista Bracke ging in 2009 door een hel. Een leger streptokokken probeert haar lichaam over te nemen. Als bij wonder kan ze het nog navertellen. En dat doet ze vandaag  in haar voordracht 'Mijn leven op stelten'.

Ze won het gevecht op leven en dood maar gaat nu door het leven met twee onderbeenprothesen, een halve rechterhand, een chronische longaandoening en een immuundefect.

Krista vertelt over de strijd die ze heeft geleverd om met die beperkingen om te gaan. Om opnieuw een evenwicht te vinden samen met haar man Koen en haar twee zoontjes. Nu kan ze weer stappen, zwemmen, fietsen, autorijden en ja zelfs, tango dansen.

Krista.jpg'Geluk van het ongeluk'
'Ik leef bewust, heb alle ballast overboord gegooid, geen gejaag en geen geloop meer voor mij. En ik wil zoveel mogelijk mijn verhaal doen, een pleidooi voor het naturel doen. Ik ben blij en gelukkig, en wil mijn 'geluk van het ongeluk' delen, klinkt het.

Een boodschap van een klassemadam om mee te nemen naar huis. Voor vandaag, morgen, en voor altijd.