Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

28 maart 2017

Voordracht door Dhr. Cammu
"Gezond leven"


Hendrik Cammu is hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel. Hij is een klinisch onderzoeker met veel geciteerde artikels in belangrijke wetenschappelijke tijdschriften.

De heer Cammu vindt het bijzonder belangrijk medische wetenschap te populariseren en hij is dan ook bekend geworden omdat hij medische bevindingen op een begrijpelijke en vlotte manier overbrengt. Zo zullen heel wat mensen onder ons hem nog kennen van zijn wekelijkse medische rubriek in het televisieprogramma ‘De Laatste show’ op Eén.

“Gezond leven”

Ouder worden voor beginners en gevorderden.

Hoewel de vergrijzing almaar toeneemt, is oud worden geen sinecure. Er bestaan onderhand methodes om allerlei ziektes te bestrijden, maar tegelijk steken andere akelige aandoeningen de kop op.

Hendrik Cammu maakt tijdens zijn lezing een reis doorheen de levensloop van de Vlaming. Alle obstakels die een mens tegenkomt, passeren de revue. Hij geeft ook allerhande tips om het lot zelf in handen te nemen. Rook niet, drink matig, eet niet te veel en vergeet vooral niet om af en toe te bewegen.