22 september 2020

Voordracht "Vroeger was alles anders" door Korneel De Rynck

We starten ons nieuw werkjaar met een boeiende voordracht. Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58?

Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in?

Korneel De Rynck (°1986) dook in het verleden en brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met tal van oude foto’s, beeldfragmenten en een streepje muziek. Het gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en Leuvense stoven. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en buitentoiletten.

Een boeiende en vermakelijke lezing, bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is.