Dopjes inzamelactie

Dopjesactie ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden

In samenspraak met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden hebben vrijwilligers een actie opgestart om de vereniging op een ludieke manier te helpen.

Dit initiatief bestaat uit de verkoop van ingezamelde plastic dopjes aan een recyclagebedrijf dat er dan duurzame paletten van maakt.

Sinds 2005 gaat de opbrengst van de verkoop van die dopjes naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren.

Het geld, door de dopjes bijeengebracht, wordt rechtstreeks door het recyclagebedrijf op de rekening van het Centrum gestort.

Het gaat slechts over dopjes die renderend zijn voor de verwerking ervan.

Goede dopjes zijn ‘propere’ plastic schroefdopjes van drankflessen : van mineraal- of spuitwater, van frisdranken (Cola, Fanta,…), van melk en van fruitsap.

Iemand van onze leden zet zich in voor deze actie. Help mee om samen die dopjes te verzamelen !

De verzamelde dopjes kun je steeds afgeven bij één van de bestuursleden.

Alvast hartelijk dank in naam van die mensen die geholpen zijn met een geleidehond.